Cardfight!! Vanguard Bahasa akan dilancarkan pada September 2022

 

Engkodok Games dengan sukacitanya mengumumkan jualan serentak Cardfight!! Vanguard Bahasa pada tanggal 23 September 2022 (Jumaat) di Brunei, Indonesia dan Malaysia. Pelancaran permainan kad strategi ini terdiri daripada 5 jenis dek permulaan yang sedia untuk dimainkan.

5 jenis dek permulaan tersebut adalah:

VGD-B-SD01: Yuyu Kondo menampilkan Dragon Empire,

VGD-B-SD02: Danji Momoyama menampilkan Dark States,

VGD-B-SD03: Tohya Ebata menampilkan Keter Sanctuary,

VGD-B-SD04: Megumi Okura menampilkan Stoicheia,

VGD-B-SD05: Tomari Seto menampilkan Brandt Gate.

Dek pra-bina ini mengandungi 50 kad, dengan setiap satu dek tersebut mempunyai kekuatan khusus dan kebolehan tersendiri. Pemain boleh memperkukuhkan dek permulaan dengan “Booster Set 01: Kemunculan 5 Negara Terhebat (VGD-B-BT01) yang bakal dilancarkan pada tanggal 7 Oktober 2022.

Set Booster 01 mempunyai 160 kad unik dari negara berikut:

Dragon Empire,

Dark States,

Keter Sanctuary,

Stoicheia,

Brandt Gate.

Permainan kad strategi mesra keluarga ini adalah berdasarkan permainan popular dalam Bahasa Jepun dan Inggeris Cardfight!! Vanguard dan telah dilokalisasikan untuk pasaran Brunei, Indonesia dan Malaysia. Dengan menampilkan gaya permainan yang menarik dan elemen penstrategian, permainan ini dapat menjadi permainan strategi yang popular dalam pasaran.

Projek ini dilengkapi dengan rancangan menarik untuk “Organise Play” dan program untuk Brunei, Indonesia dan Malaysia masing-masing. Pemain juga berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik!

Dek permulaan Cardfight!! Vanguard Bahasa akan berada dalam pasaran dengan harga berpatutan iaitu RM20.00 setiap dek, dan setiap booster berharga RM8.00 dalam pasaran Malaysia.

Mengenai Cardfight!! Vanguard – Cardfight!! Vanguard adalah francais multimedia yang berkisar pada permainan kad strategi dengan nama yang sama dan di sokong oleh karya pelengkap seperti siri anime Vanguard yang disiarkan di televisyen, dan banyak lagi. Cardfight!! Vanguard telah berada dalam pasaran sejak Mac 2011.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk ini, sila layari Cardfight!! Vanguard Bahasa Facebook

httpss://www.facebook.com/CardfightVanguardBahasa